The Idan Raiche project

Ainutlaatuinen tilaisuus tarjoutui Rovaniemellä 20.4.2013 uudessa upeassa Korundi-salissa, kun Idan Raichel Project Israelista saapui esiintymään kaupunkiimme Nordic Cruises Oy:n ja Israelin suurlähetystön kutsumana. Konsertti oli menestys saaden Korundi-salin ääriään myöten täyteen ja tarjosi huikean musiikillisen elämyksen. Idan yhtyeineen valloitti yleisön kaikki kansat yhdistävällä maailmanmusiikillaan.

Mukana vieraina olivat Rovaniemen ja Kemin kaupunginjohtajat sekä Israelin suurlähettiläs ja Israelin ulkoministeriön edustajia. Lämpimät kiitokset suurlähettiläälle ja Rovaniemen kaupunginjohtajalle mukana olosta ja lämpimistä sanoista Nordic Cruisesia kohtaan!

Suuri kiitos kaikille mukana olleille! Toivottavasti tulevaisuudessa voimme tarjota tämän elämyksen uudestaan.

Terveisin,
Nordic Cruises Team

The Idan Raichel Project ponnahti maailman musiikkinäyttämölle vuonna 2003. Ryhmä muutti Israelin popmusiikin ilmeen ja avasi ”kiehtovan ikkunan nuoreen, suvaitsevaiseen, monietniseen Israeliin, joka oli muotoutumassa kaukana lehtiotsikoista” (Boston Globe). Idan Raichel, yhtyeen luoja ja vetäjä, aloitti musiikillisen matkansa kutsumalla eri sukupolvia ja etnisiä ryhmiä edustavia muusikoita yhteistyöhön ja laulamaan heprean, espanjan, portugalin, arabian, amharan ja suahilin kielillä. Tästä yhteistyöstä syntyneet äänitteet, joita on myyty tähän mennessä puolisen miljoona, ovat tehneet Raichelista yhden maansa suurimmista musiikillisista läpimurroista viime vuosikymmenellä. The Idan Raichel Project nimitettiin vuoden yhtyeeksi Israelissa 2010 ja laulu ”Mima’amakim” valittiin vuosikymmenen parhaaksi kappaleeksi.

Idan Raichel Projectin uusin albumi Quarter to Six julkaistiin Israelissa maaliskuussa. Tälläkin kertaa Raichel isännöi levyllään huippuluokan artistivieraita, joita ovat saksalaisen kontratenori Andreas Scholl, kolumbialainen laulaja-lauluntekijä Marta Gómez, portugalilainen fadolaulaja Ana Moura, Israelin arabivähemmistöön kuuluva laulaja-lauluntekijä Mira Awad sekä malilainen laulaja-kitaristi Vieuz Farka Touré, jonka yhteistyö Raichelin kanssa on jo ehtinyt tuottaa yhden menestysalbumin.

Tutustu myös näihin