Islanti

Elämyksiä tulen ja jään maassa

Koe elämäsi seikkailu tulen ja jään maassa – Islannissa. Euraasian ja Pohjois-Amerikan mannerlaattojen välinen sijainti tekee maaperästä ainutlaatuisen. Täältä löytyvät Euroopan suurimmat jäätiköt sekä eräät maailman aktiivisimmista tulivuorista. Islannissa pystyt nauttimaan niin vilkkaasta kaupunkielämästä kuin rauhallisesta sadunomaisesta maisemastakin. Vaihteleva maasto ja vuodenajat tarjoavat puitteet monenlaisille aktiviteeteille kuten koskenlaskulle, sukellukselle, ratsastukselle, valaidentarkkailulle ja erilaisille safareille sekä extreme-lajeille.

Tutustu Islannin matkakohteisiin ja varaa unohtumaton lomasi

Tutustu

Tietoa Islannista

Islanti on vanhoista perinteistään huolimatta hyvin edistyksellinen maa. Tieteellisten tutkimusten mukaan islantilaiset ovat maailman onnellisimpia ja heidän elinajanodotteensa on yksi maailman pisimmistä. Lisäksi Islanti on toistuvasti luokiteltu korkeimmalle sukupuolitasa-arvoon ja poliittiseen vapauteen liittyvissä mittauksissa.

Islannissa on runsaasti jokia, vesiputouksia ja kuumia lähteitä, joilla tuotetaan geotermistä energiaa. Tämä geoterminen energia lämmittää ympäri maata olevia uimaloita sekä yli 90 prosenttia maan rakennuksista. Matkailijoita houkutteleva suurin suihkuttava kuuma lähde on Geysir, josta muutkin suihkuttavat kuumat lähteet ovat saaneet nimensä. Vaeltaessasi luonnossa voit löytää myös muita luonnonvaraisia kuumia lähteitä ja laguuneita. Lähteiden ja laguuneiden korkeilla mineraali- ja silikaattipitoisuuksilla on erityisen nuorentava vaikutus ihoon.

Maan puhdas luonto näkyy myös islantilaisten ruokavaliossa. Islantilainen ruokavalio sisältää paljon laadukkaita raaka-aineita, jotka ovat kasvatettu saastumattomassa ympäristössä ja tuotettu eettisesti. Nauti pehmeästä lihastaan tunnetuksi tullutta islantilaista lammasta tai superruoaksi luokiteltua rahkantapaista Skyriä Islannin korkealuokkaisissa ravintoloissa.

Islannin matkakohteet