Rooma

Ikuisen kaupungin lumo

Rooma, entinen ”maailman pääkaupunki”, on vuosituhansien ajan pysynyt ajan hermoilla ja tapahtumien keskellä. Kaupunki on täynnä elämää ja länsimaisen sivistyksen ja kulttuurin kehtonakin tunnettuna tarjoaa paljon nähtävää pidemmällekin matkalle. Lukuisine monumentteineen, kirkkoineen, ja muine nähtävyyksineen Italian pääkaupunki Rooma on ehdottomasti kaupunkilomakohde parhaimmillaan – Roomassa ei tarvitse taidenautintoja etsiä, riittää kun katselee ympärilleen.

Suosituimmat käyntikohteet

Piazza di Spagna

Yksi suurimmista vetonauloista on Piazza di Spagna -aukio, jonka laidalta ja liepeiltä löytyy huomattava määrä kaupungin hienoimpia putiikkeja, kahviloita ja ravintoloita. Kohti Trinita dei Montin kirkkoa aukiolta nousevat 1700-luvun alkupuolelta peräisin olevat näyttävät Espanjalaiset portaat. Portaiden huipulta on upeat näkymät Rooman historialliseen kaupunginosaan ja täältä alkaa myös Villa Borghesen upea puisto, jonne on kätevintä siirtyä Espanjalaisten portaitten kautta.

Trevin suihkulähde

Trevin suihkulähde on ”pakollinen” vierailupaikka Rooman lomalla. Vuonna 1762 valmistunut suihkulähde on kaupungin suurin ja tunnetuin. Se on koristeltu barokkielementeillä palatsin julkisivuksi. Suihkulähteen keskellä oleva patsas kuvaa meren jumala Okeanosta merihevosten vetämässä vaunussa, kun taas reunoille on sijoitettu yltäkylläisyyden ja parantavan voiman jumalat. Perinteisen legendan mukaan, mikäli vierailija heittää kolikon Trevin suihkulähteeseen oikealla kädellään vasemman olkansa yli, tulee hän myöhemmin elämässään vielä palaamaan Roomaan uudelleen.

Colosseum

Colosseum oli antiikin Rooman suurin amfiteatteri, jossa aikoinaan gladiaattorit taistelivat muun kansan huvitukseksi. Siitä huolimatta, että Colosseum on osittain pahastikin vaurioitunut maanjäristysten ja kivenryövääjien takia, on se yhä ikuisen kaupungin symboli ja parhaita esimerkkejä roomalaisesta arkkitehtuurista. Colosseum on Rooman suosituimpia nähtävyyksiä ja katolisen kirkon pyhä paikka. Colosseum sijaitsee aivan Rooman keskustassa Via dei Fori Imperialin varrella lähellä Forum Romanumia.

Vatikaani

Rooman sisällä sijaitseva itsenäinen valtio Vatikaani on mielenkiintoinen kohde Pietarinaukioineen ja Sikstuksen kappeleineen. Sikstuksen kappelin ainutlaatuisten ja upeiden kattomaalausten lisäksi Vatikaanivaltion museon kokoelmista löytyy suurten mestarien, kuten Rafaellon ja Michelangelon muitakin töitä.

Sunnitelmissa omatoimimatka?

Aloita matkasi yhteydenotolla. Kerro meille millaisen loman haluat ja me toteutamme sen luotettavasti ja turvallisesti.

Valitse helppo valmismatka

Valmiit matkamme on aina huolellisesti suunniteltu lennoista, majoituksista ja aktiviteeteista lähtien sinun lomasi parhaaksi.