Italia

Kulttuuria ja elämän riemua

Välimeren saapasmaa Italia sijaitsee Apenniinien niemimaalla ja on yksi maailman suosituimmista turistikohteista, eikä suotta. Maa hurmaa niin vuoristoillaan ja upeilla hiekkarannoillaan, arkkitehtuurillaan ja taiteellaan, kuin mittaamattoman arvokkailla historiallisilla monumenteillaan ja kaupunkikulttuurillaankin. Harvassa ovat paikat, joissa taide ja elämä sekoittuvat keskenään yhtä vaivattomasti. Italia on kotimaa Dantelle, Michelangelolle ja da Vincille, mutta myös Giorgio Armanille, Salvatore Ferragamolle ja Gualtiero Marchesille.

Tutustu Italian matkakohteisiin ja varaa unohtumaton lomasi

Tutustu

Tietoa Italiasta

Ruoka, muoti, taide ja arkkitehtuuri kulkevat käsi kädessä jokapäiväisen arkielämänkin kanssa – vaivattomuuden vaikutelma on vahva eivätkä asiat tunnu turhan tarkkaan harkituilta, vaikka ne sitä saattaisivat ollakin. Italian kaupungit sykkivät elämää, kulttuurinähtävyydet mykistävät, keittiö on Euroopan hienostuneimpia ja monipuolisimpia sekä intohimoiset ihmiset ovat rennon tyylikkäitä. Muodin mekka trendeineen kohtaa antiikin perinnön – vastakohtien ansiosta Italiaan on helppo rakastua.

Italian ruokakulttuuri on maailmankuulu ja viinitiloineen Italia onkin kulinaristin matkakohde numero yksi. Paitsi taiteessa ja kulttuurissa, myös ruokailussa perinteitä arvostetaan laajalti ja ruoan oma maku, luonnollisuus ja yksinkertaisuus ovat avainasemassa. Kotiruokailukin on täysin oma ohjelmanumeronsa, joka kruunautuu jopa tuntien yhdessäoloon ja päivän polttavimpien puheenaiheiden ruotimiseen.

Italia on roomalaiskatolinen maa ja uskonto onkin todella tärkeä osa italialaisten jokapäiväistä elämää, epäilemättä Vatikaanin ansiosta. Katolilaisuuden keskus, paavin johtama Vatikaanivaltio, sijaitsee Rooman sisällä ja on sekä pinta-alaltaan, että väkiluvultaan maailman pienin itsenäinen valtio. Kirkollisten juhlapyhien aikaan italialaiset matkaavat Vatikaaniin kuuntelemaan paavin puhetta, vierailemaan Pyhän Pietarin kirkossa ja hengellistymään. Etenkin pääsiäisenä tunnelma Vatikaanissa on tiivis.

Italian matkakohteet